Regietheater

'Vertel het me en ik zal het vergeten, laat het me zien en ik zal het onthouden, laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken'. (Confucius)

De kracht van regietheater

Bij regietheater komt zien en beleven bij elkaar in een veilige setting. Acteurs spelen een herkenbare casus van de werkvloer uit. De deelnemers ervaren vanaf de zijlijn wat er gebeurt op de vloer. Sterker nog; zij bepalen hoe de uitgespeelde casus verloopt omdat zij de rol van regisseur op zich nemen. Regietheater voegt echt iets toe aan de training.

Het regietheater is een bijzondere aanvulling op onze trainingen, vooral de teamtrainingen.
Margreet en haar collega's spreken de taal van de zorg, ze hebben snel een klik met de deelnemers. Een training met hen is levendig en een leuke ervaring. We krijgen er altijd hele positieve reacties op, zowel over de inhoud als het spel. De samenwerking met Margreet is fijn, ze snapt wat ik wil en vertaalt dat naar heldere scenes in het regietheater

Rigtje Smid, opleidingsadviseur en trainer Bedrijfsopleidingen, Reinier de Graaf academieNiet in je eentje voor de groep

Rollenspel is effectief maar spannend. Voor veel mensen zelfs zo spannend, dat ze niets van de training meemaken uit angst voor de groep te moeten. Bij regietheater is iedereen aan het werk. Het team is de 'regisseur', samen regisseren zij de acteurs naar optimaal gedrag. Het effect van de interventies is direct zichtbaar in het spel van de acteurs.

De voordelen van Regie theater

  • Je kunt een grotere groep de training laten volgen
  • Je kunt patronen in een team zichtbaar maken zonder persoonlijke exposure
  • Het is spelen ėn spiegelen
  • Het hele team kan dezelfde vaardigheden leren
  • Spel in je training: daar wordt nog weken over doorgepraat

• Door de interactieve werkvorm onthoud je het beter
• Je kunt sturen, en ziet wat er gebeurt
• Fijne veilige werkvorm

Diverse deelnemers'Dit gaat over ons'

Regietheater is maatwerk. De casussen komen uit de eigen praktijk van de deelnemers, en worden zorgvuldig voorbereid. Omdat het zo herkenbaar is, groeit de motivatie om de tools zelf toe te passen in de praktijk. Dat maakt het effect van de training groter.

Het regietheater is een laagdrempelige manier waarop teams kunnen experimenteren en oefenen met hun communicatieve vaardigheden. Door zelf geen onderdeel te zijn van het rollenspel kun je in alle vrijheid over bepaalde situaties nadenken. Je hoeft niet zelf te spelen en je kunt het toch wel ervaren. Het heeft de deelnemers van onze training echt bruikbare handvatten en inzichten gegeven voor in de praktijk!

Renée van Haastert, Transmuraal netwerk GHZPraktisch

Training Regietheater
Duur 2 uur tot 4 uur
Groepsgrootte 15 – 35 personen
Locatie In company

Offerte

Ik maak altijd een afspraak om samen te kijken of regietheater geschikt is voor jouw teamtraining of scholingsdag. Daarna ontvang je snel een voorstel met een offerte.

Ik heb van jullie regietheater genoten. Het is zo belangrijk om hen, die het verschil in de zorg echt kunnen maken, in hun kracht te zetten.
En de reacties vanuit alle scholingsmomenten waren erg positief. Jouw begeleiding was goed, de actrices waren goed (en grappig vonden de collega's)
Kortom een geslaagde start van, met elkaar, bouwen aan persoonlijke ontwikkeling om een betere zorgprofessional te kunnen zijn. Daar geloof ik in

Jolanda Bruggeman-Versteegen, manager Vrouw & Kind centrum RdGGContact

Heb je vragen? Ben je opleidingsadviseur en wil je kijken of regietheater de aanvulling is voor jouw trainingen? Neem gerust contact met me op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
Bel: 06-22832573 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Link naar het filmpje over regietheater op youtube.