Teambuilding met Theater

Een team zonder gedoe werkt lekker, is leuk en presteert goed

Je worstelt met het hele team met de werkdrukte. Dat heeft invloed op de sfeer. Collega's spreken elkaar niet aan, terwijl er wel over de ander wordt gesproken. Vergaderingen moeten snel en er is nooit tijd om met elkaar te praten over het team zelf. Hoe gaat het met ons? Doen we de goede dingen?

Teambuilding helpt om er eens even helemaal uit te zijn en elkaar van een andere kant te leren kennen. Teambuilding waarbij veel gelachen mag worden. Je kunt teambuilding inzetten voor meerdere doeleinden: om stoom af te blazen na een hektische periode, om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen, of om een thema bespreekbaar te maken binnen het team. Vaak werkt het heel goed om dit eens buiten de organisatie te doen, gewoon met z'n allen de hei op, zodat je weer zin krijgt in je werk. 

Teambuilding met theater heeft alles in zich.

Twee dagdelen van elk drie uur staan in het teken van jouw team. Wat maakt een team, een team? Waar zijn jullie goed in? Wat zijn onze valkuilen? Hoe communiceren wij met elkaar? Je kunt een hele dag de teambuilding doen, je kunt het ook in twee delen splitsen.

Dagdeel 1 gaat over de indentiteit het team. Wie zijn wij? Wat gaat goed, wat kan beter? 
Met speelse werkvormen leer je jezelf en je collega's beter kennen en waarderen. Teambuilding waar je blij van wordt.

Dagdeel 2 gaat volledig over communicatie. Met de werkvorm regietheater werken we aan het verbeteren van de communicatie binnen het team. Regietheater zorgt voor veel herkenning en hilariteit. Het is nooit zwaar, wel to the point. Het is spiegelen en spelen over gedrag en communicatie binnen je team.

 

Teambuilding met theater wordt in gezet voor uiteenlopende doelen:

  • Om de sfeer te verbeteren (er wordt veel gemopperd en geklaagd)
  • Om het team een hart onder de riem te steken van een hektische periode (we verdienen iets leuks)
  • Om de samenwerking te verbeteren (we willen groeien als team en professionals)
  • Om de onderlinge communicatie te verbeteren (elkaar aanspreken/ feedback geven)

 

We hebben, met Margreet, twee sessies met het team gehad. Een sessie over hoe wij als team ten opzichte van elkaar staan, over de sfeer en de teamcultuur. En een sessie over feedback, zaken waar je invloed op hebt, waar je geen invloed op hebt. Uit het team hoorde ik heel positieve reacties. Het was voor hen echt een eyeopener, een stukje bewustwording.....

Annemieke Weulink, teamoudsteTeambuilding met theater is vooral heel leuk!

Teamtrainingen moeten leuk zijn, dynamiek helpt om te verbinden. Je team komt letterlijk en figuurlijk in beweging. En er is veel ruimte om te lachen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je team niet in beweging komt als alle aandacht alleen uitgaat naar de dingen die niet goed gaan. Dat wil niet zeggen dat ik de confrontatie uit de weg ga. Met liefde, humor en respect komt het gedoe in je team wel degelijk op tafel.

 

Na een lastige periode van hoge werkdruk, tekort aan personeel en het invoeren van een nieuw systeem werd het tijd om te bouwen aan de teamcultuur. We wilden een leuke dag met alle collega's als beloning voor het harde werken de afgelopen tijd. We hebben Margreet gevraagd vanwege haar kennis van de zorg, ze spreekt de taal en begrijpt wat zich afspeelt binnen een groep professionals. Zij kan door de werkvormen, het acteren en het regietheater de groep op speelse wijze inzicht geven in de eigen cultuur, de omgang met elkaar en hoe je die kunt verbeteren.

De reactie van de assistentes was positief. Met name het tijd en aandacht hebben voor elkaar, de leuke werkvormen en het regietheater werden het meest genoemd.

De samenwerking met Margreet is heel goed bevallen. Ze bereid zich goed voor en heeft tijdens de dag goed door wanneer er bijvoorbeeld een rustmoment nodig is, en wanneer er even doorgepakt moet worden.

Renate Scheffer, interim manager Huisartsenpost Zoetermeer 

Heeft jouw team vooral last van de hoge werkdruk en de stress die dat met zich meebrengt? Dan is de training 'Grip op je werkdruk' heel geschikt. Hierin leert je team om meer grip op de werkdruk te krijgen: werken met ontspanning en rust in je hoofd.

Ga ik binnenkort met jouw team aan de slag?

Ben je benieuwd wat ik voor jouw team kan doen? Neem contact met me op. In een telefoongesprek van ongeveer 30 minuten bespreken we de situatie van jouw team op dit moment. Wat speelt er, en waar wil je aan werken.
Daarna ontvang je snel een helder voorstel met prijsopgave.

Contact

Bel of mail me om een afspraak te maken. 06-22832573