Zorg Cabaret

Zorg Cabaret: Een kadootje voor je team

Soms is het gewoon tijd voor iets leuks. Omdat je een enerverende periode wilt afsluiten, of je gaat een pittige tijd tegemoet. Je wilt je team een hart onder de riem steken. Of je wilt, op een bijzondere wijze een verandertraject starten, een thema op de kaart zetten. Een unieke manier om dit te doen is Zorg Cabaret.

Humor met inhoud.

Zorg Cabaret is een geweldige manier om je met elkaar weer helemaal enthousiast en trots te voelen op je vak. Om het onderlinge contact te versterken. Om elkaar weer te vinden. Iets leuks, iets mafs. Iets waar men nog maanden later over praat. Maar wat wel ergens over gaat. Dat de spijker met veel humor op zijn kop slaat.

Het was weer super wat je hebt gedaan! Iedereen was na afloop heel enthousiast en ook vast van plan om weer positief aan de slag te gaan, ook met elkaar

Hilma van Wijk, clustermanager GHZHoe werkt het?

Bij zorgcabaret speel ik een coach. Een lekker maf mens die overloopt van positiviteit maar geen blad voor de mond neemt. Gewapend met een hilarisch driestappenplan helpt deze coach je van de DIP (denken in problemen) naar de KIK (kijken in kansen) En dat doet zij op onnavolgbare wijze.
De coach zet haar verhaal kracht bij met sterke beelden. Die neemt ze mee op PowerPoint.

Gedegen voorbereiding

Zorg Cabaret is geen half werk. Vooraf kom ik langs voor een uitgebreid gesprek waarin ik je veel vragen zal stellen. En samen bekijken we waar de coach het over gaat hebben. Daarna maak ik een kort voorstel die ik ter lezing opstuur. Pas daarna ga ik aan de act zelf werken en ook deze teksten krijg je vooraf te lezen. Zo kan ik ervoor zorgen dat ik geen dingen zeg die niet kloppen, en jij weet wat ik van plan ben.

Resultaten:

Een unieke belevenis voor alle medewerkers. Neuzen (weer) dezelfde kant op. Lastige thema's worden bespreekbaar. Veel lachen, veel positieve energie, veel herkenning, beweging in het team.
En altijd een eigen 'trots op je vak' slotlied.

Op onze polikliniek hadden wij na proceswijzigingen en verhuizing naar de nieuwbouw, wat moeite met de samenwerking. Artsen en assistenten waren uit elkaar gegroeid en er werd steeds meer gemopperd. Door middel van luchtig Zorg Cabaret heeft Margreet ons afscheid laten nemen van de oude situatie en ons laten inzien dat waardering heel belangrijk en prettig is. We hebben heerlijk kunnen lachen en kunnen nu weer beter relativeren!

Paula Mesman, teamleider poli GHZPraktisch

Duur optreden: 30 minuten
Technische benodigdheden: Beamer, scherm, microfoon, CD speler

Ben je lid van de Verpleegkundige Raad?

Zorg Cabaret is een super afwisseling voor evenementen, symposia. Of voor de Dag van de Zorg. Informeer naar de mogelijkheden.

Margreet heeft opgetreden op ons landelijk Medium Care Symposium. Van te voren hadden we een leuk gesprek met haar over de doelgroep en het thema voor de act. Zij wist tijdens haar optreden op komische wijze de vinger op de zere plek te leggen! Voor de deelnemers van het symposium was het zeer herkenbaar en men kon smakelijk om alle grappen lachen!

Helen Kets, werkgroep Medium Care SymposiumMargreet weet op professionele en interactieve wijze de boodschap over te brengen. Het lied dat met iedereen werd gezongen bleef nog lang in ons geheugen. Het was fantastisch!

Miep van Gilst, VAR RdGGVragen?

Neem vrijblijvend contact op om met mij te overleggen. Ik denk altijd graag met je mee.
Bel: 06-22832573 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de Dag van de Zorg, heeft de VAR LangeLand Ziekenhuis, Margreet uitgenodigd om aan alle medewerkers een lezing gegeven over gastvrijheid en klantbejegening, gevolgd door een spetterend cabaret! ‘De coach’ vertelde op ludieke wijze hoe je gastvrij kunt zijn en hoe de communicatie (ook onderling) verbeterd kan worden. De middag werd afgesloten met een lied dat speciaal voor het Lange land geschreven werd. Het werd uit volle borst meegezongen en er was zowaar een polonaise! Dank je wel Margreet voor een succesvolle middag!!

VAR LangeLand ziekenhuis