Theater in de ZorgVerstand brengt je van A naar B,
verbeelding brengt je overal


– Albert Einstein –
Zorgcabaret: een cadeautje voor je team

Bij zorgcabaret speel ik een coach. Een lekker maf mens dat overloopt van positiviteit maar geen blad voor de mond neemt. Gewapend met een hilarisch drie-stappenplan helpt deze coach je van de DIP (denken in problemen) naar de KIK (kijken in kansen).

Even lekker lachen om al die dingen in de zorg waar je nu eenmaal tegenaan loopt. De coach heeft overigens vaak een maffe oplossing voor allerlei problemen die daardoor in een heel ander licht komen te staan. Het zorgcabaret wordt altijd afgesloten met een speciaal ‘trots op ons vak’ lied dat door iedereen kan worden meegezongen.

Altijd op maat

Zorgcabaret is gaan standaard act. Het wordt zo geschreven dat het helemaal aansluit bij het thema van jullie bijeenkomst of bij wat er op dat moment nodig is. Bijvoorbeeld bij:

 • Een symposium
 • Het afscheid van een collega
 • Het afsluiten van een lastige periode
 • Het samengaan van twee afdelingen
 • De aftrap van een nieuw project
 • Het opluisteren van een themadag
 • De bijeenkomst van mantelzorgers
 • Dag van de zorg

Het thema wordt altijd in overleg bepaald. Ik doe een voorstel voor de inhoud en ga pas schrijven als je akkoord bent.

Herken je dit?

We zoeken een leuke act voor ons event/symposium

We willen onze medewerkers op een bijzondere manier in het zonnetje zetten, een hart onder de riem steken

Voor onze teamdag willen we een interactief en ludiek moment

Margreet heeft opgetreden op ons landelijk Medium Care Symposium. Van te voren hadden we een leuk gesprek met haar. Tijdens het optreden wist ze met veel humor de vinger op de zere plek te leggen.

Het was zeer herkenbaar en men kon smakelijk om alle grappen lachen.

Helen Kets I werkgroep Medium Care Symposium

We hadden echt behoefte aan iets leuks. Een periode waarin er veel werd gemopperd wilden we graag achter ons laten. Margreet heeft ons heerlijk laten lachen en we kunnen de hele situatie nu beter relativeren. Het was een hele positieve avond

Paula Mesman | teamleider poli GHZ

Meer theater:

 • Regietheater. Twee acteurs spelen actuele situaties uit. De zaal krijgt de rol van regisseur en bepaalt wat de acteurs moeten doen om de situatie tot een goed einde te brengen.
 • Teambuilding met theater. Eerst zorgcabaret, daarna een teambuilding over de kwaliteiten in je team.
 • Forumtheater: een op maat gemaakte voorstelling over een onderwerp met een dilemma. (bijvoorbeeld omgaan met eisend gedrag) Na de voorstelling gaan we met elkaar aan de slag rond de vraag: wat zou jij doen in deze situatie?

Neem contact op als je met mij wilt sparren over de mogelijkheden. Ook als je slechts een vaag idee hebt over wat je wilt. Ik denk graag mee en samen komen we tot een mooi plan voor je bijeenkomst.

Margreets ervaring als acteur in combinatie met haar ervaring in de zorg is sterk. Het regietheater is een laagdrempelige en leuke manier waardoor deelnemers kunnen oefenen met hun communicatieve vaardigheden.

Het heeft echt bruikbare handvatten en inzichten gegeven voor de praktijk.

Renée van Haastert GHZ

Wil je met mij overleggen op welke manier theater in jouw team of organisatie kan helpen bij jullie ontwikkeling? Neem gerust contact met me op en samen kijken we naar jullie wensen en onze mogelijkheden.

 

Contact