Training Werkdruk‘Als je doet wat je altijd deed,
krijg je wat je altijd kreeg’


– Albert Einstein –Goede zorg krijg je van ontspannen zorgverleners die goed in hun vel zitten.

Als zorgorganisatie heb je aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Zij zijn het kapitaal van de zorg. Autonomie en plezier in het werk zijn belangrijke ingrediënten voor die duurzame inzetbaarheid. De trainingen en workshops omgaan met werkdruk dragen hier aan bij.

Omgaan met Werkdruk (ook online)

Hoe komt het dat de een fluitend over de afdeling gaat, terwijl bij de ander de stress uit de oren knalt? We hebben weinig invloed op de hoeveelheid werk die er op ons afkomt. We hebben wel invloed op de manier waarop we daarmee omgaan. Dit is de basis voor de trainingen waarin je leert om op een andere manier om te gaan met drukte op de afdeling.

Herken je dit?

In je team wordt veel gemopperd over hoge werkdruk

Je ziet dat medewerkers wel nee willen zeggen, maar dat ze de patiënten en collega's niet in de steek willen laten. Je bent bang dat ze teveel over hun grens gaan

Er is veel frustratie in je team; jullie worden "zorghelden" en "engelen" genoemd, maar ja... daar heb je niet zoveel aan als het werk je overspoelt.

Basisworkshop ‘Spelen met Tijd’ (ook online)

Je wilt in je team de werkdruk bespreken maar je wilt niet een opsomming van situaties gevolgd door persoonlijke oplossingen of gemopper over de organisatie. Bovendien wil je je team een aantal praktische tools bieden waardoor ze de drukke dagen beter aankunnen. De workshop ‘Spelen met Tijd’ biedt in korte tijd veel inzicht in de reacties op drukte. En je krijgt handigheidjes aangereikt om slimmer te reageren op drukte.

 • Hoe kun je slim omgaan met alle onderbrekingen die je uit je werk halen?
 • Hoe kun je effectiever werken?
 • Hoe houd je gedurende de dag je energie op peil?
 • Wat zijn de voorkomende reacties (coping) op werkdruk en welk effect heeft dat op de sfeer en samenwerking in het team?

Na de workshop kunnen je teamleden de tools inzetten in de praktijk. En er is stof tot nadenken over hoe jullie voortaan met de drukte in het werk willen omgaan. Bovendien heb je 'wetenschappelijk' getest of multitasking wel of niet mogelijk is.

 • Geschikt voor teams of groepen van maximaal 15 personen
  Bij grotere groepen komen we met twee trainers)
 • In-company
 • Duur: 3 uur

Ook voor symposium of congres
(in een versie van 1 tot 1,5 uur)

‘Margreet voelt goed aan wat de groep nodig heeft en speelt daar op in’

Marijke van der Velde I Senior Teammanager CCU EHH HCK

3 daagse training ‘Grip op je Werkdruk’ (ook online)

Je maakt je zorgen om teamleden die zichzelf voorbij lopen. En je maakt je zorgen over teamleden die steeds kritischer en cynischer zijn over het werk. Goede zorg geven kan het beste wanneer je zelf goed in balans bent. In de training Grip op je Werkdruk werken we drie dagen aan het vergroten van het zelfleiderschap. Het is een persoonlijk traject dat in een klein groepsverband doorlopen wordt met intensieve begeleiding. De training draagt bij aan het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van zorgverleners.

Wat leer je in de training?

 • Praktische vaardigheden om slimmer te werken zodat je minder in de knel komt met de tijd
 • Je eigen belemmerende gedachten en patronen kennen en herkennen
 • Anders te reageren op situaties die je normaal gesproken stress geven
 • Goed en duidelijk aangeven wat je wilt en waarom je dit wilt
 • Je aandacht richten zodat je effectiever bent in je werk

Wanneer zou iemand deze training moeten volgen?

 • Bij dreigende burn-out
 • Bij verlies van plezier in het werk (toenemende frustratie en somberheid over het werk)
 • Moeite om balans in werk en privé te krijgen
 • Als het nodig is om steviger in de schoenen te staan tijdens het werk

In het team ging de rek er uit. De werkdruk was enorm. Onze zoektocht naar hulp bracht ons bij Grip op je Werkdruk. Dat Margreet zelf verpleegkundige is geweest sprak ons meteen aan, ze komt uit het vak en begrijpt hoe het werkt. Aanvankelijk was de groep wat sceptisch, maar dit sloeg snel om in enthousiasme. De training sloot aan bij de praktijk, er kwam veel stof tot nadenken. We kregen bruikbare handvatten om zelf mee aan de slag te gaan. Iedereen heeft wel een persoonlijk leerpunt uit de training gehaald en daar voordeel mee gedaan

Marijke van der Velde I Senior Teammanager CCU EHH HCK

Voor leidinggevenden: 'Werkdruk de Baas!’ (ook online)

Weet je soms niet meer wat je moet zeggen of kunt doen om je teamleden te ondersteunen tijdens drukke tijden? Heb je de neiging om je eigen werk opzij te zetten om bij te springen in het team? Heb je het zelf eigenlijk ook veel te druk om het goede voorbeeld te kunnen geven?
Dan is de training Werkdruk de Baas een goede dag om, samen met andere leidinggevenden de balans op te maken.

Wat leer je in deze training?

 • Welke vormen van coping gedrag ontstaan er als reactie op drukte. Wat is daarvan het effect op de sfeer en ontwikkeling van het team?
 • Hoe je zelf slimmer om kunt gaan met de tijd en de taken die je te doen hebt
 • Hoe je kunt reageren op gemopper in het team.
 • Hoe kun je je team helpen om veerkrachtig en positief te blijven?

‘voor mij persoonlijk heeft het opgeleverd dat ik meer nadenk over hoe ik mijn grenzen aangeef’

Marijke van der Velde I Senior Teammanager CCU EHH HCK

Ben je benieuwd naar een van bovenstaande trainingen? Voel je vrij om contact op te nemen om samen met mij te sparren over de (online) mogelijkheden voor jouzelf, je team of jullie organisatie.

Contact